ParaPy kondigt samenwerking met Fokker aan

Delft, 7 december 2016 – ParaPy, een startup in engineering software en automatiseringsondersteuning gaat samenwerken met Fokker, een businessunit van GKN Aerospace. Doel is om de ontwikkelduur van complexe vliegtuigonderdelen terug te brengen door verregaande automatisering met toepassing van de laatste ontwikkelingen op het gebied van simulatie software. De samenwerking werd aangekondigd tijdens het bezoek van Minister-President Rutte aan startup incubator YES!Delft.

Het eerste project zal bestaan uit het gezamenlijk ontwerpen en ontwikkelen van een richtingsroer (rudder), waarbij het doel is om de ontwerptijd terug te brengen van een jaar naar enkele weken. ParaPy en Fokker zullen samen enkele applicaties ontwikkelen met het ParaPy platform en state-of-the art simulatie software.

Richard Cobben, Vice President Engineering, Technology & Quality van Fokker, zegt “Fokker verlegt voortdurend de grenzen op het gebied van het ontwerpen van nieuwe concepten voor vliegtuigonderdelen en systemen. Door samen te werken met ParaPy, zetten we een volgende stap in het automatiseren van onze engineering ontwerpprocessen en versnellen we het tempo van onze innovaties. Het geeft ons tevens de mogelijkheid om verbinding te leggen met het startup ecosysteem en jonge tech ondernemers te helpen om door te groeien naar het volgende professionele niveau.”

Reinier van Dijk – CEO ParaPy: “We zijn er trots op dat Fokker ons de unieke kans biedt om de voordelen van onze ParaPy software in een hightech omgeving aan te tonen. Het is onze eerste samenwerking op lange termijn met een gevestigde speler in de luchtvaartindustrie.”

ParaPy B.V. levert softwareproducten en gerelateerde diensten voor de automatisering van simulatie-gedreven engineering processen. Het unieke ParaPy software platform stelt technische bedrijven en de academische wereld in staat om producten sneller te ontwerpen en te optimaliseren.

GKN Aerospace is een wereldwijde luchtvaarttoeleverancier van vleugel-, romp- en motor-structuren, landingsgestellen, bekabelingsystemen, transparancies beschermingssystemen tegen ijsvorming en vliegtuigonderhoud, met een omzet van GBP2.5bn in 2015 en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 17.000 medewerkers verdeeld over 60 vestigingen in 15 landen. GKN Aerospace heeft hoogtechnologische expertise en een duidelijke focus op gerichte innovatie en geautomatiseerde productie.

Fokker Technologies is een businessunit van GKN Aerospace en een toonaangevende wereldwijde aerospace toeleverancier van technologische geavanceerde vliegtuigsystemen en componenten. Het bedrijf levert tevens geïntegreerde diensten en producten aan vliegtuigeigenaren en luchtvaartmaatschappijen. Fokker werd opgericht in 1919 door luchtvaartpionier Anthony Fokker. Het hoofdkantoor is gevestigd in Papendrecht. Fokker heeft vestigingen in Nederland, Roemenië, Turkije, Canada, Mexico, de VS, China, India en Singapore, en biedt werk aan ongeveer 4950 medewerkers.